Nabízíme Jiaogulan divoce rostoucí v obasti pralesů Guniuxiang - Čína. Originální balení zaručuje nejvyšší kvalitu tohoto unikátního bylinného čaje. Jiaogulan (latinsky Gynostemma pentaphyllum, označovaný též jmény pětilistý ženšen nebo "Bylina nesmrtelnosti", Amachazuru, Xiancao aj.) Bylinný elixír JIAOGULAN je považován za jednu pro zdraví nejprospěšnějších bylin světa. Patří mezi významné antioxidanty a pro své nespecifické (celostní) působení je řazen mezi tzv. adaptogeny (harmonizátory,... Celý popis

Koupit za 169 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nabízíme Jiaogulan divoce rostoucí v obasti pralesů Guniuxiang - Čína.

Originální balení zaručuje nejvyšší kvalitu tohoto unikátního bylinného čaje.

Jiaogulan (latinsky Gynostemma pentaphyllum, označovaný též jmény pětilistý ženšen nebo "Bylina nesmrtelnosti", Amachazuru, Xiancao aj.)

Bylinný elixír JIAOGULAN je považován za jednu pro zdraví nejprospěšnějších bylin světa. Patří mezi významné antioxidanty a pro své nespecifické (celostní) působení je řazen mezi tzv. adaptogeny (harmonizátory, antistresory), tj. rostliny které umí příznivě ovlivňovat fungování celého lidského organismu.

Jiaogulan je ve východní medicíně známý několik století. Jako divoká bylina roste v některých horských oblastech Thajska, Číny, Korei, Japonska, Indie a jeho léčebné vlastnosti byly zřejmě využívány od pradávna.

V Jiaogulanu je identifikován téměř čtyřnásobně vyšší obsah účinných látek (především saponinů) než má kořen ženšenu! Kromě saponinů obsahuje Jiaogulan velké množství dalších synergicky působících bioaktivních látek jako jsou flavonidy, polysacharidy, aminokyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Jiaogulan v sobě zahrnuje "schopnosti adaptogenní i antioxidační" a je tak svým způsobem výjimečný.
Příprava čaje a jeho pití

Nálev připravíme tak, že luhujeme 1g suchého listu (cca jedna čajová lžička) v 250 ml horké vody po dobu 3-5 minut, dle chuti. Milovníci čaje si mohou dopřát přípravu Jiaogulanu tradiční metodou "Kung Fu Cha" v malé konvičce, kdy se na 250 ml objem konvičky vkládají dvě čajové lžičky suchého listu. Dle zvyklostí metody se první nálev po 10-15 sekundách slije. Druhý nálev (který je zároveň i posledním) se slévá dle chuti, po 3 až 15 minutách. Příprava je možná i v Čcha wanu podobně jako u špičkových zelených čajů.

Vhodné k celodennímu pití.
Hotový nálev je čirý, vynikající chuti a vůně. Lze podávat chlazený s ledem, výborně osvěžuje teplý i studený.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

více o Jiaogulanu v Herbáři
Zobrazit více

Parametry

Výrobce TeaTao
Druh čajů bylinné
Balení sypané